Hugo Weerens(regisseur)

Hugo Weerens is al actief in het amateurtoneel sinds 1976. Het begon bij amateurgezelschap “Comedia” in zijn geboorteplaats Molenbeersel. Daar heeft hij de toneelmicrobe te pakken gekregen en is er nog steeds niet van genezen.

Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht voor docent/regisseur.

Hugo voerde de regie voor diverse producties:
– jongerenproducties in o.a. Borgloon, Opglabbeek, Heusden-Zolder, Bilzen, …
– (jong)volwassenproducties in Stein, Blerick, Velden, Venlo, Stramproy, Hunsel, Voeren…

In Venlo voerde hij de regie bij de opstart van het Volkstheater Theu Boermans in Venlo, de muziektheatervoorstelling in kader van het festival religieuze muziek ook in Venlo, muziektheater bij zangkoor DaCapo te Stramproy,…

Als trainingsacteur was hij actief bij “Klein Barnum” te Gent en intertainment buro “2-tact” te Maastricht.
Verder geeft hij spel- en regiecursussen, begeleidt hij creatieve stages in het onderwijs en is docent drama in het deeltijdskunstonderwijs.

In 2007 was hij medeoprichter van Popcorn-producties vzw, waarin eigen producties, al dan niet in opdracht, gemaakt worden.

Sinds 2013 is hij regisseur van het Voerens Amateur Toneel en regisseerde de producties “In Catering”(met Pierre Simons+), “Kop noch Vot”, “Home Zweet Home”, “Ich wil ‘ne boerejong”. Met Hugo ging VAT zelfs de uitdaging aan om (komische) drama’s op de planken te brengen. En zo mocht het publiek in het najaar van 2016 genieten van “De Canadese muur”.  De positieve reacties gaven de spelers en Hugo de boost om in oktober 2017 weer een drama te brengen “Oom Wanja”.